tisdag 18 oktober 2011

Sjukling

Nu tänkte jag berätta lite för er eller iaf ge er lite länkar där ni kan kika på mina problem.

Det hela började med att mina människor hittade sår i min nacke. De höll lite koll på dem men sedan förändrades dem och då klippte de bort allt mitt hårsvall som jag hade sparat ut i nacken. När de kom till veterinären så sa de direkt att det är fukteksem så jag fick ett alldeles eget schampo för mina sår. Sedan smörjdes jag med en salva. Tyvärr så hjälpte inte det som önskat så jag fick antibiotika också, som inte heller den har bitit på eksemen. Tyvärr har denna skiten spridit sig utmed min rygg så imorgon ska de söva ner mig och ta biopsier.
En av gångerna jag var inne så föreslog en av mina andra veterinärer att man skulle ta ett prov på min sköldkörtel. Det provet visade att körteln inte producerade så mycket hormon som den ska. Jag äter medicin för detta nu. Efter ungefär en vecka så började mina tvåbenta se biverkningar, jag började med att kissa mycket, sedan började jag dricka mycket, flåsa mycket och när mina ben skakade när jag stod på dem så fick jag åka in till doktorn igen.
Den gången tog de mitt kiss från morgonen och gav till en av de andra där som hjälper till. Sedan kom doktorn och tog blod. Det som hade hänt var att jag fick ännu en åkomma. Den här gången så var det Diabetes mellitus och nu får jag en spruta två gånger om dagen. Den tycker jag verkligen inte om!
När jag fick diabetesen konstaterad så slog veterinären lite i en bok och sa att hon ville göra ett prov om jag ev hade en sjukdom till. Jag låg där inne på sjukhushotellet hela dagen helt ensam utan varken "mamma" eller "pappa". De kom och hämtade mig på kvällen som tur var, jag är så olycklig när jag är ensam. Dagen efter fick vi provsvaren som tyvärr visade att jag även har Hypofysberoende Cushing. Fick ännu en medicin att äta.

I torsdags var jag inne och lämnade lite blod igen. Då kollade vi mitt blodsocker och det hade sjunkit från 34 (8 dagar innan) till 21. En bra förändring men det ska sjunka mer. Idag har jag varit på sjukan och lämnat blod två gånger. Inte bara jag som tycker det är jobbigt. Den här gången är det för att se hur medicineringen av cushingmedicinen går. Provsvar imorgon.

Här hittar ni mina veterinärer och de som hjälper till att hjälpa mig.


1 kommentar:

darkangel och fröken Jokkmokk sa...

Jäkla sjukdomar :(
Men hoppas blodsockret är lägre nu. För då kan du bli mycket piggare :)
Jag håller tummarna och Seila håller tårna.
Kram och puss på nosen fina Liza